30/4/09

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Διπλή γιορτή η αυριανή μέρα
Από τη μια μεριά η εργατική Πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί, από τις 20 Ιουλίου 1889, ως η μέρα που τιμούνται οι αγώνες των εργαζομένων, σε ανάμνηση του αιματηρού ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου (1 Μαίου 1886) που διεκδικούσαν οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τη μέρα αυτή, σε όλα τα μέρη του κόσμου, με συγκεντρώσεις πορείες και συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι προβάλλουν τα αιτήματα τους και διεκδικούν αγωνιστικά ένα καλύτερο αύριο.
Από την άλλη πλευρά η 1η Μαΐου είναι η γιορτή της Άνοιξης, των λουλουδιών και της Ζωής . Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στις εξοχές για να χαρούν τις ομορφιές της φύσης , που βρίσκεται στην καλύτερή της ώρα, να παίξουν και να διασκεδάσουν. Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι που έφτιαξε και μας έφερε στο σχολείο ο μαθητής της Β΄τάξης, Σταύρος Τσομπάνογλου (ΦΩΤΟ) μας θυμίζει ένα παραδοσιακό έθιμο του λαού μας, που πρέπει όλοι να το διατηρήσουμε και να το προβάλλουμε .
Και αφού ….. «ο Μάιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ
να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή»
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους και…….
Καλή Πρωτομαγιά!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Την Τρίτη 12-5-2009, οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, δε θα έλθουν στο σχολείο, γιατί οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω τάξεων (και μόνο αυτών) θα καθίσουν στα θρανία, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη επιμορφωτική Ημερίδα που οργανώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο της Περιφέρειάς μας, με θέμα: «Δειγματικές διδασκαλίες στα μαθήματα της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος» που θα πραγματοποιηθούν στο 2ο, 3ο και 5ο Δ.Σ. Χολαργού.
Για τις υπόλοιπες τάξεις το πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

28/4/09

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Είμαστε πάλι εδώ….
Μετά από 15 ημέρες ξεκούρασης, διακοπών και ξεγνοιασιάς , το Βlog μας ανοίγει ξανά την ηλεκτρονική του σελίδα. Ήδη από χτες το προαύλιο του σχολείου μας γέμισε και πάλι από τις χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών μας.
Χριστός Ανέστη! Χρονιά πολλά.
Χρόνια πολλά στους Αναστάσιδες και στις Αναστασίες. Στους Γιώργηδες και στις Γιωργίες. Στο Ζήση και στη Ζωή. Στο Θωμάδες (άπιστους και μη).
Χρόνια πολλά και στη δασκάλα του σχολείου μας κ. Χαλίδα Θωμαή για την ονομαστική της εορτή.
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους !

10/4/09

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Από σήμερα και για τις επόμενες 15 μέρες το ιστολόγιό μας κατεβάζει ρολά, λόγω των διακοπών του Πάσχα.
Να ευχηθούμε στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας καλό Πάσχα.
Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, μήνυμα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, να φέρει την ειρήνη και την ευημερία στον κόσμο και να μας κάνει όλους πιο δημιουργικούς και πιο ανθρώπινους.

9/4/09

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Ένα όμορφο πασχαλινό καλαθάκι που έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι μαθητές του Β2 και έφτασε στο γραφείο μας, μας υπενθύμισε ότι οι διακοπές του Πάσχα έφτασαν.
Χρόνια πολλά παιδιά!

ΓΥΡΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 2009

Ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά αγώνα δρόμου «Δρόμος Υγείας Αγίας Παρασκευής 2009», που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2009, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του δήμου.

Η χάραξη της διαδρομής μήκους 2 χλμ περιλαμβάνει την άνοδο και κάθοδο της Αγίου Ιωάννου, τον κεντρικό δρόμο της πόλης που συνδέει τις δύο πλατείες (κεντρική και Αγίου Ιωάννη).

Πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκτός από την αγωνιστική του μορφή έχει για δεύτερη χρονιά και μη αγωνιστική / ελεύθερη συμμετοχή.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία του δήμου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν από την εκκίνηση στην γραμματεία του αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, η οποία θα λειτουργεί και το Σάββατο 9/5, 11:00-21:00.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από προηγούμενους αγώνες δρόμου υγείας, στην διεύθυνση:


Οργανισμός Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής



8/4/09

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


Τους διαβάσαμε, μας άρεσαν και τους γράφουμε.
Λίγοι στίχοι του μεγάλου Χιλιανού ποιητή, Πάμπλο Νερούντα (ΦΩΤΟ) που μακάρι να συντροφεύουν τις σκέψεις όλων όσων μεγαλώνουν παιδιά…

"Αφήστε ήσυχους αυτούς που γεννιούνται!
Μεριάστε να μεγαλώσουν.
Μην τα 'χετε σκεφτεί όλα γι' αυτούς.
Μην τους διαβάζετε το ίδιο βιβλίο.
Θέλω να κουραστείς μαζί μου.
Για κάθε τι ωραίο. Για καθετί που μας γερνάει.
Για καθετί που το 'χουν έτοιμο.
Για να κουράσουν τους άλλους.
Ας κουραστούμε μ' αυτό που σκοτώνει.
Και μ΄ αυτό που δεν θέλει να πεθάνει."
Π.Νερούντα

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Το κουδούνι δε θα χτυπήσει αύριο Πέμπτη για τους μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης επειδή οι δάσκαλοί τους Ελένη Αθανασία και Γιάννα Καραμπάρπα της Γ΄τάξης , Αυγεροπούλου Άννα, Ζυγογιάννης Χρήστος και Χατζηνικολάου Καίτη της Δ΄τάξης , συμμετέχουν σε σεμινάριο που διοργανώνεται από τη Σχολική μας Σύμβουλο κ. Ειρήνη Χολέβα με θέμα τις σύγχρονες τάσεις διδασκαλίας των Μαθηματικών, της Ιστορίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.
Παιδιά εκμεταλλευτείτε όσο πιο δημιουργικά μπορείτε την αυριανή μέρα.
Κλείστε τη τηλεόραση. Ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο για παράδειγμα κάνει υπέροχη συντροφιά σε όλους μας.

7/4/09

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έληξε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα μετά από την αριθμ.96/09/4-3-2009 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας ως εξής:
1. Γκιζιώτης Ανδρέας , Πρόεδρος
2. Κόλλιας Αναστάσιος, Αντιπρόεδρος
3. Κρητικίδης Γεώργιος, Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - Γραμματέας
4. Λογοθέτης Ιωάννης, Διευθυντής 3ου Δ.Σ , Μέλος - Ταμίας
5. Μυρτώ Ορφανάκη, Προϊσταμένη 11ου Νηπιαγωγείου, Μέλος
6. Χειλάκης Σταύρος, Μέλος
7. Φώλας Σταμάτης , Μέλος
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμα τα παρακάτω θέματα :
Η σωστή διαχείριση των πιστώσεων που διατίθενται στη Σ.Ε. για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων επισκευής και συντήρησης των κτιρίων του σχολείου μας.
Η αποδοχή δωρεάς ύψους 300 Ευρώ από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού τον οποίο και ευχαριστούμε .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Εκπαιδευτική, επιμορφωτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Ε΄τάξης, στο Πλανητάριο. Για αύριο είναι προγραμματισμένη επίσκεψη των μαθητών της Δ΄τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για την Πέμπτη επίσκεψη της ΣΤ΄στο Ναυτικό Μουσείο και την Παρασκευή η Γ΄τάξη θα επισκεφτεί το Μουσείο Συναισθημάτων στου Φιλοπάππου.

6/4/09

ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τον κ, Χρήστο Τσιμπουρλά, καλλιτέχνη, κεραμίστα-γλύπτη και δάσκαλο των παιδιών μας στις απογευματινές δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Η πρόταση αφορά τη συμμετοχή του σχολείου μας στο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος μας, με τη λήξη του σχολικού έτους και σας την παρουσιάζουμε με χαρά..
Η πρόταση έχει ως εξής:


Προτεινόμενη παραγωγή: Ανοιχτό εργαστήριο κεραμικής συνοδευόμενο με ζωντανή μουσική και ομάδα χορού.

Τίτλος παραγωγής: ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Φωτιά-Χώμα-Νερό-Αέρας


Η πλούσια μυθολογική κάλυψη της κεραμικής φανερώνει την σημασία της. Στην αρχαία Ελλάδα η θαυμαστή μυθοπλαστική ικανότητα των ανθρώπων δημιουργούσε ισάριθμους μύθους.
Από τους 12 ολύμπιους ηγέτες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, δύο, η Αθηνά και ο Διόνυσος, συνδέονται στον μεταφυσικό χώρο με την τόσο εξυπηρετική για τον άνθρωπο στερεοποίηση του πηλού.
Αλλά η κεραμική του ελληνικού κόσμου συνδέεται διπλά και με έναν άλλο μύθο (από τους σημαντικότερους της αρχαιότητας). Πρόκειται για τον μύθο του δωρεοδότη Προμηθέα που εκφράζει την πνευματική ανάταση του σκεπτόμενου ανθρώπου. Η δωρεά της εκπολιτιστικής φλόγας στάθηκε το πιο σημαντικό ερέθισμα για την υλική και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Αποτελεί κορυφαίο ορόσημο του πολιτισμού.
Έχει ερμηνευτεί ότι ο Κέραμος υιός της Αριάδνης και του Διονύσου εκφράζει την γονιμότητα της γης όπως ο πατέρας του και τα αδέρφια του. Έτσι ο προστάτης Αττικός ήρωας Κέραμος επώνυμος του Αθηναϊκού Δήμου των Κεραμέων έδωσε παγκοσμίως μέχρι σήμερα το όνομα του στην τέχνη και την τεχνική μέσα από έναν μύθο.
Η γοητευτική αυτή συνάντηση Διονύσου και Αριάδνης την γέννηση του Κεράμου έχει εμπνεύσει αριστουργήματα λόγου, τέχνης και μουσικής. Η τραγωδία του Ευριπίδη "Βάκχες" το μελόδραμα του Στράους "Η Αριάδνη στην Νάξο" το ποίημα "Κάμινος" από τα ονομαζόμενα "παίγνεια" αποδίδονται στον Όμηρο όπως και τον ομηρικό ύμνο σχετικό με τους Κεραμίστες.
Έχοντας σαν γνώμονα τα παραπάνω και σαν ερέθισμα την ζωντανή σημερινή τέχνη της Κεραμικής σε διεθνές επίπεδο λόγω της τεχνολογίας της, σας προτείνω το κάτωθι project μουσικό, χορευτικό, εικαστικό ψήνοντας κεραμικά και ζωγραφίζοντας με την φωτιά.
Προτεινόμενη τεχνική ψησίματος είναι το "raku" μία από τις πλέον εντυπωσιακές μορφές ψησίματος που αψηφά όλους τους κλασικούς νόμους της κεραμικής.
Raku είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για τα κεραμικά που φτιάχνονται για την τελετή του τσαγιού. Ξεκίνησαν στο Kyoto τον 16ο αιώνα και "raku" στα ιαπωνικά σημαίνει (ευτυχία - επιτυχία).


Διάρκεια μιάμιση ώρα περίπου
Συμμετοχή με ομάδα του 3ου Δημοτικού σχολείου στο τμήμα κεραμικής.
Μουσική κάλυψη και κίνηση μαζί με ομάδα χορού καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας


Α. Προτεινόμενη μουσική. Μια σειρά συνθέσεων από ελληνική μουσική , Χατζηδάκης,
Θεοδωράκης, Τραγωδίες, Κλασική και Μοντέρνα (εμπνευσμένες από τη φωτιά, το νερό
και τον αέρα)
Β. Χορευτική ομάδα: Προτεινόμενη κίνηση από αρχαίες τραγωδίες, (εμπνευσμένη μίμηση
των κινήσεων της φωτιάς και της πλαστικότητας του πηλού μέσω του σώματος)
Γ. Η ομάδα Κεραμικής του 3ου δημοτικού κατά την διάρκεια του ψησίματος, με τα πόδια
θα ζυμώσει τον πηλό δείχνοντας τον τελετουργικό τρόπο (παραδοσιακά) της
προετοιμασίας του πηλού με την συμμετοχή μουσικών ακουσμάτων.
Δ. Η ομάδα Ζωγραφικής του 3ου δημοτικού θα ζωγραφίσει (σχεδιάσει) για την καλή
τύχη του ψησίματος. Ακολουθώντας ένα έθιμο των παραδοσιακών αγγειοπλαστών να
ζωγραφίζουν έξω από την επιφάνεια του καμινιού για την καλή επιτυχία του ψησίματος.
Οι ζωγραφιές των παιδιών θα κρεμιούνται σε ένα τεντωμένο σκοινί μεταφέροντας έτσι
μέσω του αέρα τα μηνύματα των παιδιών για την καλή τύχη του ψησίματος.
Ε. Μετά την τελετή του ζυμώματος με τα πόδια ο δάσκαλος της κεραμικής παίρνοντας ένα
κομμάτι πηλού θα φτιάξει ένα αγγείο στον τροχό.
ΣΤ. Προβολή μέσω προτζέκτορα σε οθόνη, video ιστορικά, για την ελληνική και διεθνή
κεραμική καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος.
Ζ. Τελείωμα: Άνοιγμα του καμινιού (βράδυ πια), όπου τα πυρωμένα κεραμικά βγαίνουν
με μεταλλική τσιμπίδα και τοποθετούνται σε πριονίδι για την αναγωγή και την δημιουργία
εκείνη την στιγμή των χρωμάτων.
Η συγκεκριμένη παραγωγή προτείνεται για την τελετή λήξης του μαθητικού φεστιβάλ, όπου μέσα από την πολυμορφία πολλών εικαστικών εφαρμογών θα δώσει πολλαπλά μηνύματα όπως μόνο η τέχνη μπορεί.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή του μαθητικού φεστιβάλ, την αντιδήμαρχο παιδείας που με άκουσαν προσεκτικά και εύχομαι η πρόταση να τύχει θετικής εύνοιας.
Ελπίζω τελικά η πρόταση μου προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την ΔΗΠΕΑΠ εδώ και 3 χρόνια παρ’ ότι έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, για την δημιουργία τμήματος Κεραμικής στα εργαστήρια τέχνης, να υλοποιηθεί.

ΔΥΟ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι φιλόζωοι μαθητές του σχολείου είχαν σήμερα το πρωί μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Βρήκαν δυο νεογέννητα γατάκια, στο γειτονικό οικόπεδο το 118 , θέλησαν να τους προσφέρουν την αγάπη και τη φροντίδα τους και τα έφεραν στο σχολείο.
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι τα δυο γατάκια βρήκαν τροφή και στέγη σε ασφαλές και ζεστό μέρος στο σχολείο μας . Από το απόγευμα και μετά τα παιδιά κανόνισαν
να τα πάνε σε κάποια σπίτια και να τα φροντίζουν.
Θα μάθουμε νεότερα και θα σας πούμε.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Οι δασκάλες της Α΄τάξης του Σχολείου μας, Θωμαή Χαλίδα, Δέσποινα Εκίζανα και Ελένη Νέστορα, συμμετέχουν αυτή την ώρα σε σεμινάριο που διοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας .
Οι δασκάλες μας θα παρουσιάσουν στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς της Α΄τάξης και τις νηπιαγωγούς της Αγίας Παρασκευής και του Χολαργού, τις δράσεις και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος ομαλής μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό που εφαρμόζεται στο σχολείο μας.

5/4/09

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΝΙΣ

Την πρώτη θέση στο Τουρνουά Τένις που οργάνωσε ο Δήμος μας, για τους μαθητές των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατέκτησε σήμερα το μεσημέρι, ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, Θωμάς Δανιήλ.
Ο Θωμάς μετά από ένα δυνατό αγώνα, επικράτησε επί του αντιπάλου του, Γιάννη Ιωαννίδη, μαθητή του 10ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής με 2- 0 Σετ (6-2 και 6-3) και πήρε δίκαια το χρυσό μετάλλιο.
Συγχαρητήρια Θωμά!!! Σε περιμένουμε αύριο στο σχολείο για να σε χειροκροτήσουμε.

ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

H αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι μόνο λόγια αλλά κυρίως πράξη.
Και αυτό το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο δυο μικροί μαθητές μας, ο Πέτρος ο Αρβανιτάκης και ο Νικόλας ο Αργύρης που πραγματικά «έβαλαν τα γυαλιά» σε όλους μας.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί οι δυο φίλοι βλέποντας τα σκουπίδια που υπήρχαν στο προαύλιο αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν από μια σακούλα και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια που απερίσκεπτα πετάνε κάποιοι κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Τους είδαμε να καθαρίζουν τον χώρο πίσω από το συρματόπλεγμα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 και στη συνέχεια να χώνονται κάτω από το προστατευτικό δίχτυ του μικρού κήπου μπροστά από τη B΄ τάξη και να μαζεύουν τα πεταμένα χαρτιά.
Από το γραφείο τους παρακολουθούσαμε διακριτικά και γεμάτοι ικανοποίηση. Και όταν πια είδαμε ότι είχαν τελειώσει την εθελοντική τους εργασία τους καλέσαμε για μια φωτογραφία και περήφανοι σας τους παρουσιάζουμε (ΦΩΤΟ: Ο Νικόλας αριστερά ,ο Πέτρος δεξιά)


ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ 118 ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με μεγάλη επιτυχία η δεντροφύτευση στο 118 οικόπεδο, δίπλα στο σχολείο μας , που οργάνωσε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού σε συνεργασία με το Δήμο. Στην οικολογική αυτή παρέμβαση έδωσαν το παρόν πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου μας,
Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τώρα τα μικρά φυτά που ξεκινούν από σήμερα τη νέα τους ζωή .

Στις σκέψεις μας είναι να ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς, αυτός ο χώρος να παραχωρηθεί στο σχολείο μας για να γίνει ένα όμορφο παρκάκι που θα απολαμβάνουν τα παιδιά μας και ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή του Τσακού.

4/4/09

ΠΑΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΝΙΣ;

Στο τελικό του τουρνουά τένις των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων του Δήμου μας, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, κατάφερε να περάσει ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Θωμάς Δανιήλ.
Ο Θωμάς μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες , αγωνίζεται αύριο στις 12:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, Τέρμα Νότου και Γραβιάς διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.
Θωμά, γερά και καλή επιτυχία!!!
Πολλά συγχαρητήρια να δώσουμε ακόμα στους μαθητές της ΣΤ' τάξης Κωνσταντίνο Ρούσση και Ραφαήλ Γάτο, που συμμετέχοντας στο τουρνουά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ

Λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση, από το Δήμαρχο της πόλης μας με την οποία μας καλεί να παραστούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος μας, στο αμφιθέατρο του «Δημόκριτου» (Τέρμα Πατριάρχου Ιωακείμ) τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 8:00 μ.μ.
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεωργίου Σούρλα, με τίτλο: «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό αφιέρωμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, χαιρετισμούς από τον κ. Στέλιο Παπαθεμελή, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης και το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, καθώς και ομιλίες από τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο, Αντιστράτηγο ε.α και τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Γ. Σούρλα.
Ευκαιρία είναι λοιπόν το βράδυ της Δευτέρας να ανηφορίσουμε την Πατριάρχου Ιωακείμ για να παρακολουθήσουμε το μικρό αυτό αφιέρωμα στο Έπος του 1940 και τους αφανείς ήρωές του που 69 χρόνια μετά γυρεύουν ακόμα την δικαίωσή τους.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ


Αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί, δεντροφυτεύουμε το οικόπεδο 118 που είναι δίπλα από το σχολείο μας. Όλα είναι έτοιμα. Ο χώρος έχει καθαριστεί και οι μικροί λάκκοι που θα υποδεχτούν τα νέα φυτά, έχουν ανοιχτεί. Απομένει η δική μας εθελοντική συμμετοχή και δράση.
Σας περιμένουμε όλους!

3/4/09

ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Το σχολείο μας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας κ. Κώστας Κρητικίδης ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ένα χρόνιο αίτημα μας υλοποιείται. Πιο συγκεκριμένα εντός των ημερών , σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, ξεκινούν οι εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων επί της οδού Μπουμπουλίνας και η επίστρωση με ειδικές πλάκες του χώρου στάθμευσης έμπροσθεν του σχολείου μας.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Παρασκευή , της Ε΄ εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το εορτολόγιο γράφει «Ακάθιστος Ύμνος»
Νωρίς το πρωί πήραμε τον ανηφορικό δρόμο για τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα .
Το απόγευμα, οι πόρτες των εκκλησιών μας θα ανοίξουν και πάλι για να δεχτούν τους χιλιάδες πιστούς που θα παρακολουθήσουν με κατάνυξη την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο οποίος ενώ τις προηγούμενες τέσσερις Παρασκευές ψάλλετε τμηματικά, απόψε μας δίνεται η ευκαιρία να τον ακούσουμε στο σύνολό του.
Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένας Ύμνος αφιερωμένος στην Παναγία και σύμφωνα με το Συναξάρι ψάλει για πρώτη φορά το 626 μ.Χ, στην Παναγία των Βλαχερνών, στην Κωνσταντινούπολη, από χιλιάδες πιστούς που όρθιοι (ακάθιστοι) θέλησαν με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσουν και να δοξολογήσουν την Παναγία για το θαύμα της σωτηρίας της Πόλης από τη στενή πολιορκία Περσών και Αράβων.
Απόψε λοιπόν δίνεται μια μοναδική ευκαιρία σε όλους μας - περισσότερο ή λιγότερο πιστούς - να εκφράσουμε την αγάπη και την παράκλησή μας στο πρόσωπο και την χάρη της Παναγίας ή απλά να απολαύσουμε την ευρηματικότητα του γλωσσοπλάστη, άγνωστου ποιητή του Ύμνου αλλά και την αστείρευτη δύναμη της γλώσσας μας .
Γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε λοιπόν;

2/4/09

Η ΝΙΡΕΤΤΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Φαίνεται ότι άρεσε το σχολείο μας στη κ. Νιρέττα Καρέττα , την εντυπωσιακή θαλάσσια χελώνα και μας επισκέφτηκε για δεύτερη φορά σήμερα το πρωί.
Αυτή τη φορά είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας, μετά από την πρόσκληση που της έκαναν τα παιδιά και οι δασκάλες της Β΄τάξης , Λία Πασχαλίδου, Αλεξανδρή Ελένη και Βιβή Καλαντζή.
Αν κρίνουμε από τα θετικά σχόλια που έγραψε στην προηγούμενη ανάρτηση μας για το σχετικό θέμα, αλλά και τα καλά λόγια που ακούσαμε να μας λέει για το πόσο συνεργάσιμοι και προσεκτικοί ήμασταν, θεωρούμε ότι γίναμε πολύ καλοί φίλοι μαζί της.
Καθώς την αποχαιρετούσαμε ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά με την υπόσχεση ότι δε θα χαθούμε αφού θα έχουμε συνεχή αλληλογραφία μαζί της.
Πολλές ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε τόσο στο Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων (MEDASSET), ο οποίος μας προσέφερε δωρεάν το οικολογικό αυτό πρόγραμμα , όσο και στη υπεύθυνη εκπαιδευτικό και εμψυχωτή του προγράμματος κ. Άντα Βλαχούτσικου.

1/4/09

ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Καλό μήνα σε όλους!!
Η άνοιξη έφτασε . Τα πρώτα σημάδια της φάνηκαν και στο σχολείο μας
Το μαρτυρούν τα λουλούδια που άνοιξαν τα πέταλά τους στο μικρό κήπο μπροστά από το Β1 και Β2 που φύτεψαν και φροντίζουν οι μαθητές της Β΄τάξης.
Το μαρτυρούν ακόμα οι χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών μας που κάθε απόγευμα πλημμυρίζουν το προαύλιο του σχολείου μας .
Παιδιά χαρείτε το παιχνίδι και τον αθλητισμό!!!
Προσπαθήστε όμως να διατηρείτε καθαρό το προαύλιο και τα γηπεδάκια μας .
Μη γράφετε στους τοίχους.
Η καθαριότητα και η αισθητική των χώρων είναι πολιτισμός.
Και ένα τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό.
Πολύ μας στενοχωρεί, μας προβληματίζει και μας κάνει να ανησυχούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μερικά παιδιά σκαρφαλώνουν στη ταράτσα της αίθουσας τελετών με προφανή τον κίνδυνο να έχουμε σοβαρό τραυματισμό.
Παιδιά, θεωρώντας ότι η ασφάλεια και η υγεία σας είναι τα σπουδαιότερα αγαθά και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους το δηλώνουμε και το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να είμαστε …αγαπημένοι:
ΟΠΟΙΟΣ «ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ» ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το Δ1 τμήμα του σχολείου μας συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Mαθητικών Εφημερίδων, που διοργανώνει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , απέστειλε σήμερα δύο (2) φύλλα (Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2009) της μηνιαίας μαθητικής εφημερίδας, "ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΛΥΑΡΙΑ" που εκδίδει.
Να ευχηθούμε στα παιδιά μας καλή επιτυχία!!!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι Άγιες Μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και ο σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών μας, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, το πρωί της Παρασκευής 3-4-2009. Όσοι από τους μαθητές μας επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.