31/3/09

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ3

Η λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος καθώς και γενικότερα θέματα Αγωγής Υγείας, ήταν το αντικείμενο της παρουσίασης που παρακολούθησαν, σήμερα το μεσημέρι, οι μαθητές της ΣΤ3 τάξης, στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας, από το γιατρό και γονέα μαθητών του σχολείου μας κ. Ηλία Βουρνά τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

H ΚΑΡΕΤΤΑ ΚΑΡΕΤΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS



H Νιρέττα μια εντυπωσιακή θαλάσσια χελώνα (για μασκότ μιλάμε φυσικά) έσκασε μύτη νωρίς σήμερα το πρωί στο σχολείου μας , σκορπίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού στους μαθητές της Α΄τάξης αλλά και στα νήπια του 11ου Νηπιαγωγείου που ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι του Σχολείου μας, για να παρακολουθήσουν μαζί μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεσογειακού Συνδέσμου για τη Σωτηρία της Θαλάσσιας Χελώνας.(MEDASSET) .
Η εκπαιδευτικός του MEDASSET με τη βοήθεια της Νιρέττα εξήγησε στα παιδιά την πολύπλοκη ανατομία της θαλάσσιας χελώνας .
Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν ένα DVD και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού, κατανόησαν τις θαλάσσιες χελώνες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έκλεισε με χορό παιδιών και χελώνας συνοδεία ενός τραγουδιού με θετικό μήνυμα για τις θαλάσσιες χελώνες, ομαδικά παιχνίδια και ζωγραφική.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές της Α΄τάξης προσέφεραν γλυκά στα παιδιά του Νηπιαγωγείου.
Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με το συμμετοχικό και βιωματικό χαρακτήρα του, ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές μας και αύξησε τη συνείδηση τους σε σχέση με την κατάσταση των θαλασσίων χελωνών , τους βιότοπους , άλλα συγγενή είδη, τις ακτές και τη ρύπανση.
Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας και την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον .
Τέλος έδωσε την ευκαιρία στα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου μας, να ζήσουν για δύο περίπου ώρες, σε ένα όμορφο χώρο χαράς και δημιουργίας όπως είναι το σχολείο μας και να τον αγαπήσουν, έτσι ώστε να γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο η ομαλή μετάβασή τους τον προσεχή Σεπτέμβριο από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.
Θερμά συγχαρητήρια τόσο στις δασκάλες της Α΄ τάξης του Σχολείου μας Θωμαή Χαλίδα, Δέσποινα Εκίζανα και Ελένη Νέστορα όσο και στις συναδέλφους μας Νηπιαγωγούς του 11ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, Μυρτώ Ορφανάκη, Χριστίνα Γάκη, Μαίρη Τσανούλα, Εύη Οικονομοπούλου, Βάσω Τσαγκάρη , Κλαίρη Κατσέλη για την ωραία αυτή πρωτοβουλία και την άριστη συνεργασία που είχαν, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

30/3/09

ΠΑΜΕ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ;

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού και τη συνεργασία του Δήμου μας, θα γίνει δεντροφύτευση στο 118 οικοδομικό τετράγωνο, δίπλα από το σχολείο μας . Ο χώρος συγκέντρωσης είναι έξω από το σχολείο επί της οδού Κυκλάδων.
Συμμετέχοντας ενεργά στην όμορφη αυτή οικολογική πρωτοβουλία, καλούμε τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας να δηλώσουν την συμμετοχή τους με δύο τρόπους :
A. Σε ένα απλό χαρτί, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, το οποίο και θα παραδώσουν τα παιδιά στο Διευθυντή του Σχολείου.
B. Με αποστολή mail στο:
mail@3dim-ag-parask.att.sch.gr όπου θα αναφέρουν απλά το ονοματεπώνυμό τους.

ΜΙΑ... ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΑΣ


Αύριο Τρίτη 31-3-2009 περιμένουμε στο σχολείο μας τη Νιρέττα την Καρέττα, μια όμορφη θαλάσσια Χελώνα της Μεσογείου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονεί ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας.
Το πρόγραμμα θα παρακαλουθήσουν οι μικροί μαθητές μας, τα πρωτάκια μας .
Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό, οι μαθητές της Α΄τάξης, σκέφτηκαν να καλέσουν και τα νήπια από το διπλανό νηπιαγωγείο.
Σήμερα το πρωΐ, με μια όμορφη πρόσκληση που ετοίμασαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους, επισκέφτηκαν το 11ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής και προσκάλεσαν τους μικρούς τους φίλους στην αυριανή εκδήλωση.

ΒΡΑΔΙΑ "ΜΕΓΑΡΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μια πολύ όμορφη βραδιά είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε , με το ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής : Music, Performance and Beyond, το βράδυ της Κυριακής, 29-3-2009, όσοι βρεθήκαμε στην κατάμεστη αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ», στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής .
Στη μουσική παράσταση που παρακολουθήσαμε, συμμετείχε πολυπληθής ομάδα μαθητών του σχολείου μας. Οι μικροί μουσικοί μας , με τη φαντασία και το ταλέντο τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσίασαν ένα υπέροχο μουσικό παραμύθι και δικαιολογημένα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας αλλά και στο μουσικό του σχολείου μας, τον κ. Σπύρο Μακαρούνα που είχε την ιδέα της συμμετοχής του σχολείου μας στην εκδήλωση, επέλεξε τους μαθητές που θα συμμετείχαν σ΄ αυτήν και δούλεψε πολλές ώρες μαζί με τα παιδιά, με κέφι και μεράκι για να βγει αυτό το όμορφο μουσικό θέαμα που απολαύσαμε.

28/3/09

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μια πολύ τιμητική πρωτιά είχε το σχολείο μας στο τουρνουά 3Χ3 STREET SOCCER ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ’ που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Η συμμετοχή των μαθητών μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και είχε σαν αποτέλεσμα να βραβευθούμε ως σχολείο για τη μαζικότερη συμμετοχή στο τουρνουά, με ειδική πλακέτα από το δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου μας.
Μπράβο παιδιά!!!
Ως σχολείο θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την βράβευση αυτή, επειδή πιστεύουμε ότι αθλητισμός και αθλητικό πνεύμα δε σημαίνει αναγκαστικά νίκες , πρωτιές και ανταγωνισμούς αλλά κυρίως συμμετοχή, συνεργασία και ομαδικότητα πάνω απ΄ όλα.
Στο περιθώριο της τελετής βράβευσης ο Δντής του Σχολείου κ. Γιάννης Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων κ. Γιώργος Κρητικίδης και γονείς των μαθητών του σχολείου μας που συμμετείχαν στο τουρνουά, είχαν εγκάρδια συνομιλία με το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο τον οποίο και ενημέρωσαν για την ανάγκη ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο 5Χ5, ο οποίος είναι σε πολύ κακή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς στους αθλούμενους μαθητές μας . Ο δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αίτημα και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί το σχολείο, προκειμένου να συζητήσει με τη σχολική μας κοινότητα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3Χ3 STREET SOCCER ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ’

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο, 28-3-2009 το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το τουρνουά 3Χ3 STREET SOCCER ‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ’, που διοργανώνει ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου μας.
Το 3Χ3 STREET SOCCER έχει ενθουσιάσει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο για την απλότητα και την αμεσότητά του. Στην Ελλάδα ήρθε πρόσφατα από το θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και βετεράνο τερματοφύλακα Νίκο Σαργκάνη.Το παιχνίδι παίζεται με τους κανόνες που παίζεται και το κανονικό ποδόσφαιρο, με την εξαίρεση ότι δεν υπάρχουν τερματοφύλακες. Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) παίκτες από τους οποίους ο ένας είναι αναπληρωματικός. Η διάρκεια του αγώνα είναι 15 λεπτά.
Από το σχολείο μας δήλωσαν και συμμετέχουν στην ανωτέρω διοργάνωση πολλές ομάδες μαθητών μας .
Να τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία!!!

27/3/09

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Tο Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 και για μια ώρα , την Ώρα της Γης, σβήνουμε όλοι τα φώτα, συμμετέχοντας έτσι σε μια παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη μας. Με τη συμβολική αυτή κίνηση δηλώνουμε την απόφασή μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες και δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας .
Συμμετέχοντας ενεργά σ΄ αυτό το μήνυμα ελπίδας και δράσης.. αναρτήσαμε στην είσοδο του σχολείου μας, ένα μεγάλο πανό, που ετοίμασαν οι μαθητές της Δ1 τάξης, με το οποίο καλούμε, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής του Τσακού, να ζήσουν την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» σβήνοντας τα φώτα, για μια ώρα, το βράδυ του Σαββάτου (20:30-21:30)Περισσότερες πληροφορίες για την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.earthhour.org/news/gr:el

26/3/09

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ

Αύριο Παρασκευή 27/03/09, το Σχολείο εκδράμει για το Εθνικό Θέατρο προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση "Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων".



25/3/09

"ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΛΥΑΡΙΑ" Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Δ1

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το τρίτο φύλλο της μηνιαίας εφημερίδας που εκδίδουν οι μαθητές της Δ1 τάξης, με τίτλο «Σχολική Φλυαρία».
Οι μικροί δημοσιογράφοι του σχολείου μας εδώ και μερικούς μήνες έχουν στρωθεί στη δουλειά και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της κ. Άννας Αυγεροπούλου έχουν καταφέρει να εκδίδουν κάθε μήνα μια εφημερίδα με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Στις σελίδες της εφημερίδας μπορεί κανείς να διαβάσει νέα της τάξης και του σχολείου, προτάσεις για ταξίδια , κινηματογραφικές ταινίες και εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και θέματα οικολογίας, σπαζοκεφαλιές , ανέκδοτα ,γρίφους και να ένα σωρό άλλα θέματα.
Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!!
Τα έσοδα άλλωστε από την πώληση της εφημερίδας σύμφωνα με απόφαση των παιδιών της Δ1 διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μπράβο στη δασκάλα που έχει τέτοιους μαθητές αλλά και μπράβο στους μαθητές που έχουν μια τέτοια δασκάλα .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πολλές ευχές και χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες και τις Ευαγγελίες του σχολείου μας και όχι μόνο. Χρόνια πολλά επίσης και στους δασκάλους του σχολείου μας. Βαγγέλη Νικήτα, Λία Πασχαλίδου και Έβελιν Ραυτοπούλου για την ονομαστική τους γιορτή.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εντυπωσιακή παρουσία είχε το σχολείο μας στην παρέλαση που έγινε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 . Θαυμάσαμε και καμαρώσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης οι οποίοι με άψογο σχηματισμό και βηματισμό απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, Λένα Φωτιά που συνόδευε τους μαθητές στην παρέλαση και Δημήτρη Δανιήλ που τους προετοίμασε με πολλές πρόβες στο σχολείο.

24/3/09

Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου 1821

















Στην κατάμεστη, από γονείς, αίθουσα τελετών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου του 1821.
Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας με τη φαντασία, το ταλέντο και τη δουλεία τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους παρουσίασαν μια παράσταση που κατά γενική ομολογία ήταν εντυπωσιακή.
Χορός, μουσική, θεατρικός αλλά και ποιητικός λόγος ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν αυτό το όμορφο θέαμα που παρακολουθήσαμε.
Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους τελειόφοιτους του σχολείου μας, όσο και στους δασκάλους της ΣΤ΄τάξης, Τζένη Συρράκου, Παναγιώτη Κακουλίδη και Βαγγέλη Νικήτα, που δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες, οργάνωσαν, σκηνοθέτησαν και συντόνισαν την όλη προσπάθεια.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ












Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας!!! Φιλοδοξούμε ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα παράθυρο ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.












Τα σχόλιά σας αλλά και η καλόπιστη κριτική σας , καλοδεχούμενα.